Suzanne Benn & Dianne Bolton: CSR iránytű

gift-556042_1920

A könyvről

2015-ben már nemzetközi hírű csr könyvek jelennek meg az Atlantis Press gondozásában. Maga az Atlantis Press hivatalosan 2006-tól foglalkozik a vállalati felelősség és fenntarthatóság témakörrel a CSR Hungary márka keretén belül.
A témát kifejezetten az üzleti szektort érintő szakmai és gyakorlati szempontokból megközelítve. Hírportál, blog, csr képzések és kiadványok, csr tanácsadás

Miért is a CSR iránytű könyv megjelentetése?Vállalati felelősség, vállalati fenntarthatóság. Közismert néven CR (Corporate Responsibility), vagy ahogy Magyarországon inkább ismerik a CSR (Corporate Social Responsibilty/Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás). Sikk róla beszélni. És remélhetőleg egyre inkább sikk lesz a csr szakterület egyre mélyebb tanulmányozása és gyakorlati megvalósításának az elismerése is. Kultúránk részévé válva.

Fiatal menedzsment szakterület, fiatal meghatározásokkal és a menedzserek számára néha még homályos megközelítésekkel.
Többször megfogalmazódott már az az igény a gazdasági döntéshozók körében, hogy szükség lenne egy olyan csr alapkönyvre magyar nyelven, mely leegyszerűsítené és érthetőbbé tenné a felelős és fenntartható üzlet tartalmát, folyamatát, eredményeit a gyakorlatban. Megfoghatóbbá tehetné a vállalati felelősség rendszerét a mindennapok számára is.

A Jó üzlet sorozatunk most megjelent kötete:
Suzanne Benn & Dianne Bolton: CSR iránytű: alapfogalmak, kulcskoncepciók

Új CSR könyv: Suzanne Benn & Dianne Bolton: CSR iránytű: alapfogalmak, kulcskoncepciók

Kik a könyv szerzői?

Dianne Boltonról
Különböző nemzetközi MBA programokban vesz részt.
A következő területeken: stratégia, az általános menedzsment, szervezetfejlesztés (amelynek középpontjában a komplexitás az innováció és a változás) és az üzleti kutatási módszerek. Jelenleg ő a program koordinátora a Master Commerce és a Master of Business Management Programnak.
Dianne már komoly szerepet játszik a tervezési és szállítási üzleti programok azonosítására vonatkozó és a szállítás az üzleti fenntarthatóság egy kereskedelmi, környezeti és emberek (emberi és társadalmi tőke) szemszögéből területen.

Professzor Suzanne Bennről

Az UTS Business School menedzsment tanszékén a fenntartható vállalkozás professzora. Korábban Sydney-ben a Macquarie Egyetem Környezet tanszékének a vezetője, az Aries igazgatója.
Széleskörű tapasztalata van az oktatásban, kutatásban, és az ipari gyakorlatban is. Jelenlegi kutatási területe a vállalati fenntarthatóságon keresztül a csr, a fenntarthatóság üzleti oktatása, és az ehhez szükséges szervezeti változás és fejlesztése.

Kiknek szól?

Ez a könyv a csr-t gyakorló gazdasági döntéshozóknak, hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak ad betekintést a csr fő területeiről, témáiról, koncepcióiról.

Miről olvashatsz a könyvben?

3 kérdéskör köré koncentrálódik a könyv tartalma:

  • Mi a csr?
  • Megértetni, hogy mit jelent a csr a cégek esetében
  • Milyen összefüggésben használják a csr-t az üzleti működésben?

Definíciók, a csr releváns témái, a koncepciók fejlődése, összefüggések (akadémiai és gyakorlati). Mindezeket röviden térképezi fel a könyv néhány gyakorlati esettel párosítva.

A könyv azért hasznos, mert az olvasók saját területükön tudják azonosítani a csr legfőbb ügyeit, holisztikus megközelítésben.

Ez a terület ma már nem csak a fontos, hanem a sürgős kategóriába tartozik az üzleti és menedzsment oktatásban. Napjainkban az új üzleti modellek már magukban foglalják a társadalmi felelősséget, és a fenntartható fejlődés koncepciókra is kiterjed. Látva a menedzsment összefüggéseket és átláthatóságot. Azonosítani lehet a kritikus csr ügyeket, és támogatni lehet a jobb döntéshozatalt. Mindezt táblázatokkal, adatokkal kiegészítve.

Lapozz és olvass bele a könyvbe! >>

A könyv már kapható a Líra és a Libri könyvesboltjaiban is!

P.s.:
Ha érdeklődsz a vállalati felelősség és fenntarthatóság szakmai része iránt, akkor érdemes belépned a CSR Hungary Klubjába (Gazdaság, társadalom, környezet)

Szívélyes üdvözlettel:
Takács Júlia
a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója, csr tanácsadó
http://facebook.com/csrhungary